Το ξέρατε; Δείτε γιατί τα γράμματα στο πληκτρολόγιο είναι… ανακατεμένα;

1 min


0

Κοιτάξτε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας: Τα πρώτα έξι γράμματα είναι τα “Q, W, E, R, Τ και Υ”, από όπου ονομάστηκε δηλαδή πληκτρολογίου QWERTY, και θα διαπιστώσετε – αν δεν τον έχετε ήδη κάνει δηλαδή, ότι όλα τα γράμματα είναι ανακατεμένα μεταξύ σας.

Αυτό για το οποίο μας ενημερώνει το Business Insider είναι για τον άνθρωπο εκείνο που αποφάσισε να μπερδέψει τα γράμματα.

Η πρώτη γραφομηχανή κατασκευάστηκε το 1868 από τον στις ΗΠΑ από τον Christopher Sholes Latham με πλήκτρα που πάνω τους υπάρχουν οι διάφοροι τύποι και τα στοιχεία, κύλινδρο πάνω στον οποίο στηρίζεται το χαρτί και που πάνω σ’ αυτόν κτυπούν τα πλήκτρα και την ταινία, που φέρει ειδική μελάνη για την αποτύπωση των γραμμάτων.

Το πληκτρολόγιο του μηχανισμού ήταν αρχικά τοποθετημένα αλφαβητικά, ωστόσο οι γραφομηχανές παρουσίασαν πολλά προβλήματα, επειδή μπλόκαραν συνέχεια τα γράμματα και “κολλούσαν”, εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας των γραμματέων. Η μόνη λύση στο πρόβλημα αυτό ήταν να μειώσουν την ταχύτητά τους οι δακτυλογράφοι, έτσι ώστε να μην “κολλάνε” τα πλήκτρα.

Ο Latham βρήκε τη λύση, ανακατεύοντας τα γράμματα στο πληκτρολόγιο!

 

Πηγή: news.gr

loading...


Like it? Share with your friends!

0
Gr-Feed

0 Comments

Your email address will not be published.

LFOFFER.COM

Εκπτώσεις
εώς και 50%

Eπιπλέον 15% έκπτωση χρησιμοποιώντας στην επομένη παραγγελία σας τον κωδικό "SUMMER"  και Δωρεάν μεταφορικά σε όλο τον κόσμο
SHOP NOW!
close-link