Το αλάνθαστο κόλπο για να αγοράσετε το πιο γλυκό καρπούζι

1 min


0

Για να μην σας βγεί «μάπα » το καρπούζι, δώστε βάση στην επιλογή του.

Πρωτίστως, μην αγοράζετε καρπούζια που «λούζονται» στον ήλιο.Επιλέξτε πάντα εκείνα που βρίσκονται σε σκιερό και δροσερό μέρος. Το βάρος και η ωριμότητα του καρπουζιού είναι αυτά που πρέπει να κοιτάξετε.

Πρέπει να  είναι σφιχτό, χωρίς χτυπήματα, κοψίματα ή διάφορα μαύρα σημεία, ενώ πρέπει να διαθέτει και συμμετρικό σχήμα. Όσο πιο ώριμο το καρπούζι τόσο πιο βαθύ πράσινο χρώμα έχει η φλούδα του.

Επίσης προσέξτε το κίτρινο σημάδι που έχουν όλα, επειδή εκεί ακουμπούσαν στο χώμα. Εάν είναι άσπρο ή πράσινο, το καρπούζι είναι άγουρο.Αν είναι άσπρο ή πράσινο, το καρπούζι είναι άγουρο. Εάν είναι κιτρινωπό, αξίζει μία θέση στο ψυγείο σου!

Αντίθετα, το κοτσάνι του θα πρέπει απαραιτήτως να είναι πράσινο. Εάν είναι ξερό, τότε σημαίνει ότι είχε μείνει για πολλές μέρες στην αποθήκη του παραγωγού ή του προμηθευτή και άρα δεν είναι ιδιαίτερα φρέσκο.

Τέλος,πρέπει να ξέρετε να διαλέγετε από τον καλό ήχο…Εάν το καρπούζι είναι ζουμερό και απολαυστικό, όταν το χτυπάς ελαφρά στη μέση, θα πρέπει να ακούγεται ένας  ήχος βαθύς κι υπόκωφος. Αν όμως ο ήχος του είναι σύντομος και κοφτός, τότε είναι  πολύ άγουρο.

πηγη

loading...


Like it? Share with your friends!

0
The Legend

11 Comments

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.