5 τρόποι να αποφύγετε την απώλεια μυικού ιστού λόγω ηλικίας

1 min


-1

Η απώλεια μυικού ιστού όσο μεγαλώνουμε είναι ένα πολύ φυσιολογικό πράγμα. Κάποιες φορές είναι απλά ένα αποτέλεσμα του ότι γερνάει το σώμα, το οποίο λέγεται σαρκοπενία .Δεν είναι απαραίτητο όμως να παραδώσετε τα όπλα και να αποδεχτείτε ότι περνώντας τα 30 θα χάσετε τους μυς σας.

Μπορείτε να θωρακιστείτε με γνώση. Παρακάτω θα βρείτε 5 απλούς τρόπους που μπορείτε εύκολα να ακολουθήσετε στο σπίτι για να καταπολενήσετε την απώλεια μυικού ιστού λόγω ηλικίας . Είναι όλοι τους απλοί και μπορούν να γίνουν χωρίς ιδιαίτερα έξοδα ή δυσκολία.

1. Καταναλώστε πρωτεΐνη .

Η Mayo Clinic αναφέρει ότι όσο μεγαλώνουμε το σώμα απαιτεί περισσότερη πρωτεΐνη για να διατηρήσει τη μυική μάζα . Η προτεινόμενη ημερήσια  ποσότητα πρωτεΐνης για όσους είναι άνω των 64 πρέπει να κυμαίνεται από 1.2 g μέχρι  1.5 g για κάθε κιλό του βάρους τους.  Ο καλύτερος τρόπος κατανάλωσης είναι να γίνεται σταδιακά με πολλαπλά γεύματα σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα , ώστε να επιτύχετε καλύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό.

2. Αερόβια άσκηση.

Ασχέτως ηλικίας , η άσκηση είναι πάντα σημαντική.Η ιατρική σχολή του  Harvard  λέει πως όσο μεγαλώνουμε γίνεται ακόμα πιο σημαντική. Μετά την ηλικία των 30 , ξεκινάμε να χάνουμε μυς πολύ πιο γρήγορα. Το να βρίσκουμε χρόνο για αερόβια άσκηση είναι σημαντικό. Βρείτε ένα στυλ που να σας αντιπροσωπεύει και να το απολαμβάνετε  και προσπαθήστε να ασκήστε τρεις φορές την εβδομάδα. Στατικά ποδήλατα , ελλειπτικά , διάδρομοι , όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι . Αν θέλετε να βγείτε έξω μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα χορού.

3. Ασκήσεις αντίστασης.

Μην το μπερδεύετε με την αερόβια άσκηση , το  Berkeley Wellness υποστηρίζει ότι η γυμναστική με αντίσταση είναι επίσης απαραίτητη. Αν το να σηκώνετε βάρη σας τρομάζει , τότε μπορείτε να προσπαθήσετε με τα λάστιχα γυμναστικής και τα αντίστοιχα όργανα αντίστασης για το υπόλοιπο σώμα.

4. Βιταμίνη D.

Το Prevention υποστηρίζει ότι η κατανάλωση βιταμίνης D είναι καθοριστική για την διατήρηση των μυών. Η λήψη συμπληρωμάτων μπορεί να γίνει επικίνδυνη και δεν είναι πάντα ωφέλιμη. Ο καλύτερος τρόπος να πάρετε τις βιταμίνες σας είναι μέσω της διατροφής , οπότε προσπαθήστε να καταναλώνετε κάποια από αυτά τα πλούσια σε βιταμίνη  D τρόφιμα : άγριος σολομός , μοσχαρίσιο συκώτι , κρόκοι αυγών , τόνος ή μανιτάρια .

5. Μαγνήσιο.

Η Mayo Clinic τονίζει πως το να έχουμε αρκετό μαγνήσιο στη διατροφή μας είναι πολύ κρίσιμο ώστε να διατηρήσουμε τη μυική μάζα μας. Μερικά τρόφιμα που είναι πλούσια σε μαγνήσιο περιέχουν σπανάκι , καρύδια , γάλα , μπανάνες και σκούρα σοκολάτα.

Ακολουθώντας αυτές τις 5 συμβουλές , μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο του σώματος σας και να αποφύγετε την απώλεια μυικού ιστού , να παραμείνετε υγιείς και ενεργοί.

Fumara.gr
το διαβάσαμε : remedydaily.com
loading...


Like it? Share with your friends!

-1
Gr-Feed

0 Comments

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.