Πόσο… σ#ξ χρειάζεται μία σχέση;

1 min


0

Πόσo σ#ξ χρειάζεται μία σχέση;

«Εξαρτάται», απαντούν οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων. Δύο φορές την εβδομάδα απαντούν οι περισσότεροι.

«Το σ#ξ δύο φορές την εβδομάδα είναι καλό για όλους, είναι ο τέλειος αριθμός», όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η ιστοσελίδα κοινωνικών γνωριμιών «Elitepartner.de», σε δείγμα 7.000 χρηστών.

Η έρευνα που αφορά την ερωτική ζωή των ερωτηθέντων, έδειξε πως το 24% των ζευγαριών, ηλικίας 18 έως 69 ετών, κάνουν σεξ πάνω από δύο φορές την εβδομάδα. Το 9% υποστήριξε ότι πλέον δεν κάνει καθόλου σεξ. Αυτό ισχύει για ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί και τα οποία επικαλούνται ότι ο έρωτας διαρκεί από 12 έως 18 μήνες.

«Όταν και οι δύο είναι ευχαριστημένοι με πολύ λίγο ή πολύ σ#ξ, όλα είναι υπέροχα», υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Πολλά ζευγάρια επικοινωνούν μέσω του σ#ξ. Θεωρούν δηλαδή πως η επικοινωνία των σωμάτων τους είναι άκρως απαραίτητη σε μία σχέση.

Όσο περισσότερο σ#ξ κάνουμε τόσο μεγαλύτερη ικανοποίηση αισθανόμαστε.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα ζευγάρια που κάνουν πολλές φορές σ#ξ είναι πιο ευτυχισμένα στη σχέση. Το σ#ξ είναι «μια μορφή επικοινωνίας», όπως υπογραμμίζει η ψυχολόγος Λίζα Φισμπαχ της ιστοσελίδας «ElitePartner» και προσθέτει: «Μέσω του σ#ξ εκφράζουμε την αγάπη και την συντροφικότητά μας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι:

– Τέσσερα στα δέκα ζευγάρια κάνουν σ#ξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και το 24% ακόμη πιο συχνά.

– Τα ζευγάρια που είναι μαζί πάνω από 20 χρόνια κάνουν όλο και λιγότερο σ#ξ. Σύμφωνα με την έρευνα, το 35% των ερωτηθέντων με μακροχρόνια σχέση υποστήριξαν ότι κάνουν σ#ξ μία με δύο φορές το μήνα.

– Το 70% των ερωτηθέντων κάτω των 30 ετών δήλωσε ικανοποιημένο από τη σ#ξουαλική του ζωή.

Από τα 40 έως τα 49, μόνο το 63% των γυναικών και το 57% των ανδρών δηλώνει ικανοποιημένο από το σ#ξ. Όμως, από την ηλικία των 50 και άνω, η δυσαρέσκεια για τη σεξουαλική ζωή μειώνεται. Με τη μέση ηλικία έρχεται και η ηρεμία στο κρεβάτι.

πηγη

loading...


Like it? Share with your friends!

0
The Legend

6 Comments

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.