Τρεις κακές συνήθειες που εξαντλούν τις βιταμίνες Β από τον οργανισμό σας

1 min


0

Το σύμπλεγμα βιταμινών Β περιλαμβάνει οκτώ πολύτιμες βιταμίνες απαραίτητες, μεταξύ άλλων, για την απελευθέρωση της ενέργειας από τις τροφές, την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και του ανοσοποιητικού και την προστασία των ματιών από παθήσεις όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Ακόμη κι αν λαμβάνετε επαρκείς ποσότητες βιταμινών Β από τη διατροφή σας , πρέπει να γνωρίζετε ότι οι παρακάτω τρεις παράγοντες είναι δυνατό να εμποδίσουν την απορρόφησή τους από τον οργανισμό ή να οδηγήσουν στην απόρριψή τους από το σώμα.

1. Υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων

Μια διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες (όπως λευκό ψωμί και λευκά ζυμαρικά) και ζάχαρη μπορεί να εξαντλήσει τα αποθέματα βιταμινών Β. Ο λόγος είναι ότι αυτές οι τροφές απαιτούν μεγάλες ποσότητες των βιταμινών για να διασπαστούν και να μετατραπούν σε αξιοποιήσιμη ενέργεια.

2. Αλκοόλ

Η κατανάλωση περισσότερων από των προτεινόμενων 14 μονάδων αλκοόλ την εβδομάδα καταναλώνει μεγάλες ποσότητες βιταμινών Β και ιδιαίτερα βιταμίνης Β1, καθώς το αλκοόλ παρέχει σάκχαρα που απαιτούν περίσσεια βιταμινών Β για να μεταβολιστούν. Παράλληλα, το αλκοόλ εμποδίζει την απορρόφηση των βιταμινών Β, επομένως το «χτύπημα» είναι διπλό.

3. Ανεπαρκής διαχείριση του στρες

Οι βιταμίνες Β παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Αν και το ήπιο στρες περιστασιακά δεν είναι βλαβερό, όταν γίνεται έντονο και χρόνιο απαιτεί από τον οργανισμό περισσότερες βιταμίνες Β ώστε να παράγεται επαρκής ποσότητα νευροδιαβιβαστών και να αποφεύγονται οι απότομες εναλλαγές της διάθεσης. Το έντονο στρες επηρεάζει επίσης τις διατροφικές μας επιλογές, κάνοντάς μας να επιλέγουμε τροφές με χαμηλή θρεπτική αξία, οδηγώντας κατ’ επέκταση σε μειωμένη πρόσληψη βιταμινών.

Πηγή: Mail Online

loading...


Like it? Share with your friends!

0
Gr-Feed

0 Comments

Your email address will not be published.

LFOFFER.COM

Εκπτώσεις
εώς και 50%

Eπιπλέον 15% έκπτωση χρησιμοποιώντας στην επομένη παραγγελία σας τον κωδικό "SUMMER"  και Δωρεάν μεταφορικά σε όλο τον κόσμο
SHOP NOW!
close-link